Anderson meldt zich af voor Premier League Darts

De Premier League Darts zal het moet stellen zonder één van de topfavorieten voor de titel, Gary Anderson heeft moet afzeggen voor de prestigieuze competitie vanwege aanhoudende rugklachten.

Anderson kampt al enige tijd met rugklachten en heeft zich nu op advies van zijn fysiotherapeut afgemeld voor de Premier League. De Schot ontbrak om diezelfde reden afgelopen weekend bij de Masters. "Zelfs als ik een beetje ga trainen, heb ik al enorm veel pijn. Als ik nu geen rust neem, riskeer ik volgens mijn fysiotherapeut langdurige schade", aldus de tweevoudig wereldkampioen, zo lezen we op RTL7 Darts.

"Mijn rug is nu al 18 maanden slecht", zo verklaarde Anderson aan Live Darts. "Het ziet er eerlijk gezegd niet goed uit. Het ging slechter en slechter, tot er zelfs een punt was dat ik daardoor niet voor de dubbel 20 kon gaan. Het wordt een lang jaar. Het belangrijkste is dat ik nu fit word."

De Premier League  begint aanstaande donderdag met de eerste ronde in Newcastle, wie de Schot zal vervangen is nog onbekend.