Nieuw-Zeelandse rugbyers winnen in Sydney

De Nieuw-Zeelandse rugby sevens-ploeg heeft in Sydney het vierde toernooi van het seizoen in de World Rugby Sevens Series gewonnen. Na winst in Dubai was het de tweede toernooizege voor Nieuw-Zeeland, wat de leiding overnam van de Verenigde Staten.

Via zeges op Frankrijk (7-0), Kenia (41-0) en Canada (36-14) plaatsten de Amerikanen zich voor de knock-outfase. Daarin klopten ze Spanje (38-10) en Engeland (14-7) om zo voor de vierde keer op rij de finale te bereiken. Nieuw-Zeeland won in de groep van Wales (27-14), Spanje (41-0) en Schotland (42-0) en rekende vervolgens af met Frankrijk (28-5) en Fiji (36-14).

In de eindstrijd waren de Nieuw-Zeelanders de baas: Regan Ware, Sam Dickson en Tone Ng Shiu scoorden tries, Vilimoni Koroi trapte drie keer de conversie tussen de palen. Het was de vierde finale van het seizoen voor de Amerikanen, die ze ook allemaal verloren, waardoor ze in de World Series net als Nieuw-Zeeland op 76 punten staan.

Voor de vrouwen was het het derde toernooi van het seizoen en Nieuw-Zeeland won voor de derde keer. Het gastland moest er in de finale met 34-10 aan geloven tegen de zuiderburen.

De hoogtepunten van de dag (Bron: YouTube)