Wielrenner Turgis sprint naar zege in Franse openingskoers

Anthony Turgis heeft de 40e editie van de GP la Marseillaise op zijn naam geschreven. De renner van Direct Energie was in de Franse openingskoers net iets sneller dan zijn vluchtgenoot Romain Combaud.

Het was in de Franse openingskoers lang wachten tot de juiste kopgroep wegreed uit het peloton. Uiteindelijk kregen vier renners de ruimte: Romain Combaud (Delko Marseille Provence ), Anthony Turgis (Direct Energie), Julien Antomarchi (Natura4Ever-Roubaix Lille Metropole) en Morne van Niekerk (St-Michel-Auber 93)

Het verschil tussen de kopgroep en het peloton liep op naar meer dan zeven minuten. Vital Concept zette de achtervolging op de kopgroep, maar ze kwamen nooit meer bij de eerste van de kopgroep. Van de vier bleven Combaud en Turgis over. In een sprint was Turgis net iets sneller dan zijn landgenoot en pakte zo de eerste zege op Franse bodem.

Niki Terpstra, sinds dit jaar ploeggenoot van Turgis, eindige in het peloton op een 41ste plaats. De Nederlander die dit jaar is overgestapt naar Direct Energie is zich aan het voorbereiden op de Vlaamse klassiekers die over 27 dagen begint met het Omloop van het Nieuwsblad.