Achtste WTA-titel voor Bertens in Sint Petersburg

Kiki Bertens heeft het WTA-toernooi van Sint-Petersburg gewonnen. De Nederlandse nummer acht van de wereld won in twee spannende sets van de Kroatische Donna Vekic: 7-6 (2), 6-4. Het was voor 27-jarige tennisster haar achtste WTA-titel in tien finales.

De eerste set leek eenvoudig naar Vekic te gaan. De nummer dertig van de wereld kwam op een dubbele break voorsprong en alles weer erop dat de Kroatische de eerste set ging winnen. Bertens vocht zich sterk terug van een 2-5 achterstand en wist maar liefst vier games op rij te winnen, maar Vekic wist er alsnog een tiebreak eruit te slepen. Daarin was Bertens duidelijk wat beter dan haar tegenstandster en pakt de tiebreak met 7-2.

Bertens leek in het begin van de tweede set de definitieve slag te slaan. Vroeg in de set kwam de Nederlandse op 3-1, maar Vekic vocht zich terug in de set. Bij 4-4 in de tweede set brak Bertens opnieuw de service van de Kroatische en mocht voor de wedstrijd serveren. In die game kwam ze op 40-0 en het eerste wedstrijdpunt leek raak, maar Hawkeye gooide roet in het eten. Vekic kwam nog terug tot deuce en op het vierde wedstrijdpunt was het wel raak voor Bertens.

Door de zege heeft Bertens nu ook haar eerste titel op een indoorbaan binnen. Ondanks de winst blijft ze de nummer acht van de wereld. Het gat naar de nummer negen is wel 1280 punten, terwijl ze de nummer zes en zeven in het zicht heeft. Ze krijgt wel 141.500 dollar bijgeschreven op haar rekening.

Achtste WTA-titel voor Bertens in Sint Petersburg (Pro Shots / Action Images)
Achtste WTA-titel voor Bertens in Sint Petersburg (Pro Shots / Action Images)