Kittel begint seizoen goed met zege in Challenge Mallorca

Marcel Kittel heeft de vierde en laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca gewonnen. De sterke Duitser van Katusha - Alpecin pakte de zege in de massasprint voor Timothy Dupont en Hugo Hofstetter.

Na vijf kilometer ontstond er al een kopgroep van vier renners met daarbij geen belangrijke renners. De voorsprong liep op naar meer dan vijf minuten, maar in het peloton was alles onder. Op de enige klim van de dag, op 35 kilometer van de streep, werden de vroege vluchters dan ook gegrepen door het peloton.

Met nog twintig kilometer trok Lars Boom in de aanval. De nieuwe aanwinst van Roompot-Crelan kreeg Peio Goikoetxea en Justin Wolf met zich mee. Boom mocht even hoop houden op een stuntje, doordat de Nederlander met nog tien kilometer een halve minuut voorsprong had op het peloton. Toch kwam alles samen en mocht het peloton zich opmaken voor de sprint om de zege in Palma.

In die sprint was Kittel duidelijk de snelste, voor Dupont en Hofstetter. Voor de Duitser in dienst van Kathusa-Alpecin was het eerste zege. Kittel is het seizoen alvast beter begonnen dan vorig jaar, want toen moest hij tot begin maart wachten op zijn eerste zege van het jaar en daar bleef het dan ook bij.