Tivani pakt etappezege mee in Vuelta a San Juan

Germán Tivani heeft de zesde etappe in de Vuelta a San Juan. In de voorlaatste rit van de Argentijnse rittenkoers was de Argentijn de snelste van een vroege vlucht, die het peloton net voor bleef. 

Dayer Quintana, Daniel Diaz, Daniel Zamora, Tivani, Leonardo Rodriguez, Gabriel Juarez en Daniel Lucero waren de vroege vluchters van de dag. Ze kregen maar een maximale voorsprong van drie minuten en het peloton leek alles onder controle te hebben.

Halverwege de wedstrijd ging het voor Quintana, Diaz, Zamora en Tivani niet hard genoeg in de kopgroep en lieten de andere vroege vluchters achter zich. Het zorgde door de goede samenwerking dat de kopgroep met nog vijftien kilometer te gaan nog twee minuten voorsprong had op het peloton.

Ondanks de verschillende ploegen in het peloton aan kop kwamen werden ze vroege vluchters niet meer gegrepen. Quintana moest in de laatste kilometers wel afhaken vanwege een lekke band. De kopgroep van drie mocht uitmaken wie de winst ging pakken op het Autódromo El Villicúm. Zamora trok de sprint aan voor zijn ploeggenoot Tivani, die het vervolgens afmaakte. 

Sam Bennett won de sprint van het peloton en moest op twaalf seconden van de winnaar genoegen nemen met een vierde plaats. Winner Anacono blijft met nog één etappe te gaan leider in de Vuelta a San Juan.