Skiester Shiffrin weer de beste op slalom, nu wél podium voor Swenn Larsson

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft in het Sloveense Maribor de laatste World Cup-wedstrijd gewonnen voorafgaand aan de wereldkampioenschappen, die volgende week beginnen. De Amerikaanse was in Slovenië weer een klasse apart op de slalom.

Na één run had Shiffrin al een grote voorsprong: de Slowaakse Petra Vlhova volgde op exact een seconde, Anna Swenn Larsson uit Zweden gaf 1,09 seconden toe en de Zweedse Frida Hansdotter en Wendy Holdener uit Zwitserland stonden zelfs al op meer dan anderhalve seconde van het Amerikaanse slalomfenomeen.

In de tweede run schoof Holdener naar voren, langs Hansdotter. Swenn Larsson nam vervolgens de leiding over, waarna Vlhova verrassend zwak uit de bus kwam en terugviel naar uiteindelijk de vijfde plek: de eerste keer dit seizoen dat ze op de slalom buiten het podium valt.

Shiffrin ging als laatste naar beneden en verloor weliswaar wat tijd, maar ze hield met 0,77 seconden nog ruim voldoende over op Swenn Larsson voor de winst. De Zweedse mocht zo bijna vijf jaar na haar eerste podiumplek eindelijk weer juichen. Dat kon eerder dit seizoen ook al even, maar in Flachau werd ze achteraf gediskwalificeerd en raakte ze het podium kwijt. Holdener eindigde nu als derde.