Brons voor Schulting op shorttrackmijl in Dresden

Bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Dresden heeft Suzanne Schulting brons gewonnen op de 1500 meter. Nadat ze zich met enkele ronden te gaan in derde plaats had genesteld, kon ze ten opzichte van Kim Boutin en Ji Yoo Kim in de slotfase geen vuist meer maken.

In de halve finale reed Schulting al attent van voren. Met gedecideerde inhaalmanoeuvres wist ze de concurrentie in te pakken. Ook Rianne de Vries plaatste haalde de A-finale, ze werd geholpen door de penalties van de Chinezen Zhong en Song. In de finale streed ze voornamelijk in de achterhoede. Ze werd uiteindelijk achtste en laatste.

Op de 1000 meter strandden Georgie Dalrymple en Lara van Ruijven in de halve finale. Dalrymple ging daarin voortvarend van start en leek goed op weg om voor een stunt te zorgen. De 1000 meter bleek echter net iets te lang. In de slotronden werd de jonge shorttrackster nog gepasseerd en ze eindigde als vijfde. Van Ruijven werd in de tweede halve finale derde, waarmee ze zich kwalificeerde voor de B-finale.

Tineke den Dulk mocht alsnog deelnemen aan de kwartfinale, nadat ze eerder vanochtend met succes door de herkansingen was gekomen. Ze werd echter bestraft met een penalty na een mislukte inhaalpoging op Dalrymple.

Mannen boeken geen succes
De heren hadden in Dresden niets in te brengen. Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma kwamen op de 1500 meter in eerste instantie goed mee, maar tegen het geweld van Gun Woo Kim, Semen Elistratov en Charles Hamelin waren ze niet opgewassen.

Ook op de 1000 meter was er geen succes. Dennis Visser was de enige Nederlander die in de kwartfinale in actie kwam. In zijn kwartfinale met toppers als Charle Cournoyer, Shaolin Sandor Liu en Kyung Hwan Hong had hij niks in te brengen. Dylan Hoogerwerf (penalty) en Niels Kingma (uitgeschakeld in voorronde) waren op vrijdag al uitgeschakeld. Later vandaag rijden de heren en vrouwenploeg nog de halve finales op de ploegenachtervolging.