Bertens plaatst zich op knappe wijze voor finale Sint-Petersburg

Kiki Bertens heeft zich op knappe wijze geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De Nederlandse nummer acht van de wereld won met 7-6 (5), 6-2 van de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

In de finale speelt Bertens nu tegen Donna Vekic uit Kroatië of de Russische Vera Zvonareva. De twee speelsters spelen later op de dag nog tegen elkaar.

In een spannende eerste set waarin beide speelsters aan elkaar gewaagd waren moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin kwam Sabalenka, de nummer tien van de wereld, op een 3-1 voorsprong. Bertens kwam sterk terug in de tiebreak en wist vijf punten op rij te winnen. De Wit-Russische wist nog twee setpunten weg te werken, maar op het derde setpunt was het raak voor de Nederlandse na een fantastisch punt.

In de tweede set liep Bertens snel uit naar een 4-0 voorsprong. Sabalenka kwam nog terug tot 4-2. Bertens wist daarna haar belangrijke servicegame te behouden en in de lange achtste game van de tweede set wist de 27-jarige Wateringse op haar vierde wedstrijdpunt toe te slaan.

Bertens plaatst zich op knappe wijze voor finale Sint-Petersburg (Pro Shots / Action Images)
Bertens plaatst zich op knappe wijze voor finale Sint-Petersburg (Pro Shots / Action Images)