xs4allmoetblijven probeert om KPN heen te gaan

De soap rondom het merk XS4ALL is nog (lang) niet voorbij. Donderdag is bekend gemaakt dat de Canadese vermogensbeheerder Brookfield overweegt een meerderheidsbelang in KPN te nemen.

Vrijwel meteen na dat KPN aankondigde om de merken Telfort en XS4ALL op te nemen in het merk KPN, kwam het XS4ALL gedeelte van het concern in opstand. Het merk zou moeten blijven. Een petitie, ten tijde van schrijven bijna 51.000 keer getekend, werd meteen online gezet om druk uit te oefenen op KPN.

Zoals bijna altijd gebeurt, kwam het grote bedrijf in actie om de negatieve publiciteit te beperken en 'in gesprek' te gaan met de actiegroep xs4allmoetblijven. Wederom zoals vrij normaal is, kwam er weinig uit dit 'gesprek'. KPN houdt vast aan de koers en het merk XS4ALL zal verdwijnen. Alle hoop leek verloren voor de fans en klanten van de oudste (qua naam) nog actieve internetprovider van Nederland.

Afgelopen donderdag kwam het bericht dat Brookfield overweegt om KPN over te nemen door middel van een meerderheid van de aandelen te kopen. De actiegroep heeft hierdoor besloten om hun pijlen niet langer te richten op KPN, maar op de mogelijke nieuwe eigenaar van het concern.

In een open brief aan de CEO van Brookfield legt de actiegroep in het kort de geschiedenis van XS4ALL uit en waarom zij van mening zijn dat het merk moet blijven. De actiegroep hamert ook meermaals over de negatieve publiciteit die het opheffen van XS4ALL KPN heeft opgeleverd.

Het is momenteel onduidelijk of Brookfield überhaupt KPN over gaat nemen, onder welke voorwaarden en wat er met de merken Telfort en XS4ALL gaat gebeuren bij zo'n overname.