Toppers laten geen steek vallen in Eredivisie vrouwen

In de Eredivisie voor vrouwen is de winterstop weer voorbij. De toppers lieten in de vijftiende speelronde geen steek vallen, waardoor de deelnemers aan de kampioensgroep vrijwel zeker bekend zijn.

Op de Herdgang in Eindhoven was het een IJslands feestje. Anna Björk Kristjánsdottir tekende in de eerste helft voor twee PSV-goals tegen PEC Zwolle, Jeslynn Kuijpers zorgde in de tweede helft voor 3-0 en een paar minuten voor tijd zette een tweede IJslandse international, Berglind Björg Thorvaldsdóttir, de 4-0 eindstand op het bord.

Ajax ging op bezoek bij Achilles'29 en had het niet al te makkelijk. Eshly Bakker zorgde al na vier minuten voor 0-1, maar daar bleef het lang bij. Na een dik uur verdubbelde Linda Bakker de score en daarmee was Achilles gebroken: een kwartier later hadden Marjolijn van den Bighelaar en Eshly Bakker de 0-4 eindstand verzorgd.

Ook ADO Den Haag was op dreef. Pia Rijsdijk tekende na negen minuten voor 1-0 tegen sc Heerenveen, Victoria Pelova en Romy Speelman waren nog voor rust ook trefzeker. Fenna Kalma deed na een uur wel wat terug namens de Friezinnen, maar Chasity Grant gooide de boel vijf minuten voor tijd definitief op slot: 4-1.

Excelsior Barendrecht hield thuis tot slot ruim vijf kwartier stand tegen VV Alkmaar, maar daarna was het voorbij. Mireille Eilander opende de score, Beau Rijks verdubbelde de marge en zorgde voor de 0-2 eindstand.

PSV staat met 40 punten uit vijftien duels soeverein op kop, Twente volgt met 33 punten, Ajax en ADO hebben er 28. VV Alkmaar is als eerste club uitgespeeld in het reguliere seizoen en staat met twintig punten vijfde. PEC Zwolle staat met 17 punten zesde en plaatst zich ten koste van Alkmaar voor de kampioensgroep als ADO volgende week in Zwolle verslagen wordt.