Tiener Zajc wint bij skivliegdebuut in World Cup

Schansspringer Timi Zajc heeft in het Duitse Oberstdorf de eerste skivliegwedstrijd van het World Cup-seizoen gewonnen. Op de Heini-Klopfer-Skiflugschanze was de pas 18-jarige Sloveen de beste in de wedstrijd, die de afgelaste wedstrijd in Titisee-Neustadt verving.

Zajc sprong voorafgaand aan het weekeinde in Oberstdorf nog nooit van een grote vliegschans, maar de tiener heeft het duidelijk prima onder de knie. Na de eerste ronde stond hij op een prima zesde plek, met twee Polen aan de leiding: Kamil Stoch en op gepaste afstand Piotr Zyla. Stefan Kraft uit Oostenrijk volgde op flinke afstand, met de Noor Johann André Forfang en de Pool Dawid Kubacki in zijn kielzog.

De Duitser Markus Eisenbiechler, zevende na de eerste ronde, kende een ijzersterke tweede vlucht en steeg naar de derde plek. Kubacki klom van de vijfde naar de tweede stek, terwijl Zajc zijn leidende positie tot zijn grote verbazing niet meer afgenomen zag worden. Met name Stoch kende een dramatische tweede sprong, waardoor de Pool zijn grote voorsprong zag verdwijnen en hij zelfs als vijfde eindigde, nog achter Zyla.

Een kleine week eerder pakte Zajc in Sapporo nog zijn eerste podiumplaats, nu heeft de jonge Sloveen ook zijn eerste zege te pakken.