Buchmann wint op knappe wijze Trofeo Andratx Lloseta, Mollema opnieuw derde

Emanuel Buchmann heeft de tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca. In de Trofeo Andratx Lloseta kwam de Duitser van BORA-hansgrohe solo over de finish. Tim Wellens won de sprint voor de tweede plaats, voor Bauke Mollema. Voor de Nederlander was het zijn tweede derde plaats in twee dagen.

Vlak voordat de Trofeo Andratx Lloseta van start ging moest het parcours op het laatste moment nog aangepast worden. Door een aardverschuiving kon een deel van het parcours niet gereden worden, waardoor er een aanpassing moest komen. De belangrijkste klim Coll de Puig Maior op het parcours werd naar voren gehaald en de renners moesten daarna nog zeventig kilometer afleggen. Aanvankelijk zouden de renners 35 kilometer moeten afwerken na deze klim.

Vanuit de start waren er meerdere ontsnappingspogingen. Uiteindelijk reden er vier renners weg met daarbij Toms Skujiņš, de winnaar van vorig jaar. Het viertal kreeg vier minuten van het peloton. Vanuit het peloton hield Movistar alles onder controle in het peloton. Met nog 25 kilometer te gaan kwam het uitgedunde peloton aansluiten bij de koplopers.

Meerdere renners probeerden zagen hun kans. Uiteindelijk slaagde Emanuel Buchmann om een een gat te slaan. De Duitser van BORA-hansgrohe bouwde zijn voorsprong uit naar veertig seconden. In de achtergrond gingen verschillende renners in de tegenaanval, maar ze konden niet meer de aansluiting maken bij Buchmann. Voor de 26-jarige Duitser was het zijn eerste zege van het seizoen.

In de achtergrond won Tim Wellens de sprint voor de tweede plaats, vlak voor Mollema en Pieter Weening. Jesus Herrada, de winnaar van de eerste wedstrijd van de Challenge Mallorc, werd vijfde.