Skiesters Shiffrin en Vlhova delen World Cup-zege

Alpineskiesters Petra Vlhova en Mikaela Shiffrin hebben in het Sloveense Maribor allebei de World Cup-wedstrijd op de reuzenslalom gewonnen. Het duo was na twee lange runs precies even snel en deelde zo de overwinning.

Na de eerste run had Shiffrin zoals zo vaak een voorsprong in handen, dit keer bedroeg deze 0,48 seconden op Vlhova. Tessa Worley uit Frankrijk was met 0,58 seconden achterstand de enige andere die binnen een seconde bleef, hoewel dat uiteindelijk niet goed bleek voor het podium.

Na een zeer matige tweede run viel Worley terug naar de negende plek, waar Ragnhild Mowinckel optimaal van profiteerde. De Noorse stond op de zesde stek, maar schoof drie plekken naar voren en mocht zo alsnog het podium betreden.

Vlhova zette de snelste tijd neer en Shiffrin leek in haar eentje op weg naar de winst, maar op het laatste stuk leverde de Amerikaanse toch nog flink in, waardoor het duo de winst deelde. Dat is bij de vrouwen voor het eerst sinds 2015, toen Shiffrin een voorsprong weggaf en de winst moest delen met Anna Fenninger.