Man vermoordt familie om contact met webcammodel te houden

Je houdt van je Bulgaarse webcammodel of je doet het niet. Grant Amato houdt duidelijk wel van de dame, want de 29-jarige Amerikaan heeft zijn broer en ouders vermoord na een ruzie over zijn contact met de Bulgaarse.

Volgens een andere broer was Amato al maanden in contact met een Bulgaars webcammodel, aan wie hij in die periode zo'n tweehonderdduizend dollar over had gemaakt - een beetje liefde mag wat kosten. Dat was helaas niet zijn eigen geld: hij had het gestolen van zijn familieleden. Ook had hij wapens van zijn broer gejat, zodat hij deze kon verpatsen om zijn Bulgaarse verslaving te bekostigen.

Een en ander zorgde niet geheel onbegrijpelijk voor ruzie, nieuwe regels omtrent het bij zijn ouders in huis wonen en nog meer ruzie, tot afgelopen week de vlam in de pan sloeg: Grant schoot zijn vader in de keuken dood en maakte ook een einde aan zijn broer en moeder, die volgens de politie wonden hadden alsof ze waren geëxecuteerd.

"Tijdens een gesprek vertelde zijn vader dat het verbreken van welke regel dan ook ervoor zou zorgen dat Grant gelijk het huis uit moest", schrijft de politie na een gesprek met de broer die nog in leven is. "Een van de regels was dat hij geen contact meer mocht hebben met de Bulgaarse dame. Daar ging hij aanvankelijk mee akkoord, maar hij vond het oneerlijk, want in zijn ogen was de Bulgaarse zijn vriendin en hadden ze een relatie."

Amato zelf ontkent overigens de moordenaar te zijn. Volgens hem heeft zijn familie hem overal de schuld van gegeven - van het vernielen van hun levens tot stelen en het niet volgen van de regels - dus 'kunnen ze me hier net zo goed de schuld maar van geven'.