FOK! Wat een weer: bewolking en motregen

Het is overwegend bewolkt en er valt af en toe motregen. Vanmiddag wordt het in het zuidoosten meest droog, elders valt er dan nog af en toe motregen. Gedurende de avond trekt een actievere regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur wordt een graad of 9. De zuid- tot zuidwestenwind neemt landinwaarts toe naar vrij krachtig, in de kustprovincies naar krachtig en langs de kust en boven het IJsselmeer naar hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft.

Komende nacht verlaat de regenzone het zuidoosten. Er volgen opklaringen en er is kans op een bui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer hard.

Zaterdag overdag is er af en toe zon maar er is ook kans op een bui, vooral in de zuidoostelijke helft. De middagtemperatuur wordt een graad of 9. Het wordt onstuimig met een zuidwestenwind die boven land toeneemt tot (vrij) krachtig, aan de kust en boven het IJsselmeer tot stormachtig. In het Waddengebied bereikt de wind mogelijk enige tijd stormkracht. In een groot deel van het land, het zuidoosten en oosten uitgezonderd, kunnen zware windstoten voorkomen. (Bron: KNMI)

Reichswald op een mooie winterdag
Reichswald op een mooie winterdag

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.