Liverpool profiteert nauwelijks van nederlaag Manchester City

In navolging van de titelconcurrenten heeft ook koploper Liverpool in de midweekse speelronde in de Premier League niet weten te winnen. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam voor eigen publiek niet langs Leicester City (1-1). Daarmee weigeren the Reds optimaal te profiteren, want de nummers twee en drie gingen deze speelronde onderuit. Dinsdag verloor titelconcurrent Manchester City op verrassende wijze met 2-1 van Newcastle United, terwijl Chelsea eerder op de woensdagavond met liefst 4-0 van Bournemouth verloor. Tottenham Hotspur poetste op een slecht gevuld Wembley een achterstand weg en met 2-1 won van Watford.

Liverpool - Leicester City 1-1
Bij Liverpool begon Virgil van Dijk gewoon in de basis. De Oranje-international was eerder deze week nog ziek, maar was woensdag fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Ook Georginio Wijnaldum begon vanaf het eerste fluitsignaal en zag hoe Sadio Mané de bal al in de derde minuut achter doelman Kasper Schmeichel schoot.

De aanvaller kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied en liet de Deense sluitpost kansloos. Roberto Firmino kreeg vervolgens een goede kans op de 2-0, maar stuitte op Schmeichel. Op slag van rust schoot Harry Maguire de gelijkmaker binnen. De fans van Liverpool waren furieus, want vlak voor zijn doelpunt kreeg Maguire een gele kaart, daar waar rood wellicht op zijn plaats was geweest.

In de tweede helft ontsnapte Liverpool aan een achterstand. James Maddison kreeg een grote kans, maar wist het verschil niet te maken. De ploeg van Klopp begon bijzonder zwak aan de tweede helft. Want vlak na de kans van Maddison was het Maguire die geheel vrijstaand in kon koppen. Firmino wist een eigen doelpunt maar net te voorkomen, waarna de bal werd weggewerkt.

Liverpool zette aan en de jacht naar de voorsprong werd geopend. Na een overtreding op Naby Keïta dacht iedereen op het veld aan een strafschop, behalve de scheidsrechter. In de slotfase waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar een overwinning zat er niet in voor Liverpool. Zodoende staan de Reds nu vijf punten los, in plaats van de gehoopte zeven.

AFC Bournemouth - Chelsea 4-0
Chelsea heeft woensdagavond de tweede opeenvolgende nederlaag in de Premier League geleden tijdens het debuut van de nieuwe spits Gonzalo Higuain.
De bezoekers hadden in de eerste 45 minuten bijna zeventig procent balbezit. Op een kopbal van Mateo Kovacic tegen de lat in de zevende minuut na, had het team van Sarri echter amper uitzicht op een doelpunt. Debutant Gonzalo Higuain zat in de tang bij Nathan Aké en Lewis Cook en kon niet het verschil maken. Bournemouth stond in de eerste dertig minuten vooral op de eigen helft, maar kwam desondanks in de eerste helft tot enkele goede counters via de razendsnelle Joshua King en David Brooks.

Bournemouth nam anderhalve minuut na de rust de leiding. Brooks ontving de bal uit een ingooi en leverde het leer in bij King, die alle tijd had om Kepa Arrizabalaga te verschalken: 1-0. Ngolo Kanté had na nog geen uur spelen een dot van een kans op de 1-1, maar zijn balbehandeling liet hem in de steek. Een dure misser, daar Brooks via een één-twee met King profiteerde van balverlies van David Luiz: 2-0.

Een kwartier voor tijd pikte ook King zijn goal mee, na goed voorbereidend werk van Junior Stanislas en Nathaniel Clyne. Higuain stond toen al niet meer op het veld: hij was in de 65e minuut vervangen door Olivier Giroud. De Argentijn zag vanaf de zijkant hoe in de laatste minuten ook nog de 4-0 viel: Charlie Daniels rondde af op aangeven van Jordon Ibe.

Tottenham Hotspur - Watford 2-1
De ploeg van manager Mauricio Pochettino, die het zonder de geblesseerden Harry Kane en Dele Alli moest doen, ging rusten met een 0-1 achterstand. De bezoekers waren namelijk na 35 minuten spelen op een 0-1 voorsprong gekomen via Craig Cathcart. Hij sprong het hoogst bij een hoekschop en werkte het openingsdoelpunt achter doelman Hugo Lloris. Lang leek het erop dat the Spurs tegen puntenverlies op zouden gaan lopen. Maar in de slotfase draaiden Heung-Min Son en Fernando Llorente de wedstrijd om.

Son, nog maar net terug van de Azië Cup, kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied. De Zuid-Korean dacht niet na en schoot de bal onhoudbaar raak. Tottenham nam geen genoegen met een gelijkspel en maakte jacht op meer. Dit resulteerde in het winnende doelpunt van Llorente vlak voor tijd. Danny Rose bracht de bal het strafschopgebied en het was de Spanjaard die de bal in de verre hoek kopte. Door de overwinning kruipt Tottenham dichter naar Manchester City toe. Het gat tussen de nummers twee en drie bedraagt twee punten.