FOK! Wat een weer: (natte) sneeuw

In de noordelijke helft is er vrij veel bewolking en valt er af en toe lichte (natte) sneeuw. In de kustgebieden kunnen enkele winterse buien voorkomen. Elders zijn er opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het zuiden en oosten komt de komende uren nevel of mist voor. De temperaturen liggen in het noorden rond of net onder het vriespunt, in brede opklaringen kan het afkoelen tot -3°C, lokaal -4°C. Het is op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. Plaatselijk kan zich nog een sneeuwdek vormen van 1-3 cm, ook hierdoor kan het glad zijn. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten, in het noorden eerst uit uiteenlopende richtingen.

In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit geleidelijk op de meeste plaatsen droog en breekt ook de zon steeds vaker door. De middagtemperatuur ligt rond +3°C. De wind wordt geleidelijk zuidoost en is meest matig.

In de avond en nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe en gaat het in de loop van de nacht van het zuiden uit sneeuwen. De minimumtemperatuur ligt rond -2°C. De zuidoostenwind is zwak tot matig.

Vrijdag overdag trekt de sneeuw noordwaarts en verlaat in de middag het noorden van het land. Van het zuiden uit wordt het overwegend droog maar blijft het overwegend bewolkt. De middagtemperatuur loopt in het zuiden op tot ca. 5°C, in het noorden blijft de temperatuur steken rond het vriespunt. De wind wordt in de loop van de ochtend zwak en veranderlijk. (Bron: KNMI)

Het is best mooi weer in Zuid-Afrika (Foto: Interpretatie)
Het is best mooi weer in Zuid-Afrika (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.