Uitgezet gezin wil terug na kinderpardon: 'De nieuwe regels geven ook ons hoop'

Het verruimde kinderpardon is nog niet rond of het volgende product van de zieligheidsindustrie heeft zich alweer gemeld.

Ditmaal gaat het om het gezin Grigoryan, dat is vorige week uitgezet naar Armenië. Zij vinden dat ook zij nu recht hebben op een verblijfsstatus in Nederland en hebben reeds een advocaat in de arm genomen.  "Dat wij zijn uitgezet is zuur en oneerlijk. De nieuwe regels geven ook ons hoop", aldus vader Hovik.

"Dit akkoord is zo mooi nieuws. Ik ben zo blij met dit nieuws. En dit betekent ook hoop voor ons", zegt vader Hovik tegen RTL nieuws vanuit de Armeense hoofdstad Jerevan waar het gezin momenteel woont. Afgelopen maandag werd het gezin daarnaartoe uitgezet. Te laat om te profiteren van de verruimde pardonregeling dus. Dikke pech zou je zeggen, maar nee. Hun Nederlandse advocaat is inmiddels een procedure gestart om het gezin terug te halen.“Het is ontzettend zuur dat het akkoord anderhalve week na de uitzetting van dit gezin komt. Dit gezin komt zeker in aanmerking voor een verblijfsvergunning", zegt de advocaat.

De argumenten? Het klassieke zieligheidsverhaal: "We wonen nu in Jerevan. In een klein flatje. We slapen met zijn vijven op matrassen op de grond. Het is koud en we hebben niets. Het gaat niet goed met de kinderen. Ze spreken de taal niet. Ze zijn van slag en missen Nederland, hun huis." 

Het gezin, met kinderen van 3, 5 en 8 heeft nog een ander argument. Twee jaar geleden werd hun dochter aangereden. "Mijn dochter krijgt in Armenië niet de juiste zorg. Daarom willen we terug naar Nederland."

Hun advocaat laat weten alles op alles te gaan zetten voor het gezin: "Ze hebben 9 jaar lang onder toezicht gestaan. Onder de nieuwe regels zouden ze absoluut mogen blijven. Dat de nieuwe regels voor hen te laat komen, is vreselijk zuur en hard voor ze. Ik ben heel blij met het akkoord en ik ga nu keihard mijn best doen om dit gezin terug te halen naar Nederland. Ze horen hier."