Manchester City incasseert gigantische dreun in titelrace

Manchester City heeft dinsdagavond een enorme dreun moeten incasseren in de Engelse titelrace.

De regerend landskampioen leek op bezoek bij Newcastle United door vroeg doelpunt van Sergio Agüero op weg naar een simpele overwinning, maar in het laatste kwart van de wedstrijd ging het volledig mis voor het elftal van coach Josep Guardiola: 2-1. Koploper Liverpool kan het gat met Manchester City woensdagavond bij een zege op Leicester City vergroten tot zeven punten.

Agüero was in zijn laatste twaalf wedstrijden tegen Newcastle United goed voor liefst veertien doelpunten en ook ditmaal wist de Argentijnse spits the Magpies pijn te doen. Hij bezorgde Manchester City een absolute droomstart op St James' Park, door al na 24 seconden voetballen de score te openen. Nadat een voorzet van Raheem Sterling op onorthodoxe wijze was teruggelegd door David Silva, schoot Agüero de bal in een vrijwel leeg doel: 0-1. Een kwartier later scoorde Agüero opnieuw, maar zijn doelpunt werd ditmaal afgekeurd doordat aangever Kevin De Bruyne een vrije trap te snel had genomen.

Newcastle United beperkte zich als verwacht tot counteren. Halverwege de eerste helft dook Christian Atsu gevaarlijk op in het strafschopgebied van de bezoekers, maar de Ghanees schoot uiteindelijk via verdediger John Stones over. De ploeg van manager Rafael Benítez hoefde verder weinig grote kansen weg te geven in de eerste helft, maar kwam op slag van rust nog wel een keer goed weg: Fabian Schär voorkwam met een puike ingreep dat David Silva kon scoren.

Na de onderbreking bleef de druk op het doel van de thuisploeg aanhouden. Sterling ging kort na rust in zeer kansrijke positie voorbij aan de bal, terwijl Martin Dúbravka met knap keeperswerk David Silva van een doelpunt afhield. De 0-2 leek een kwestie van tijd, maar halverwege de tweede helft wist Newcastle vrijwel uit het niets op gelijke hoogte te komen. Isaac Hayden bracht de bal opportunistisch met het hoofd in het strafschopgebied van Manchester City, waarna José Salomón Rondón tussen twee verdedigers in knap afrondde. Guardiola bracht Gabriel Jesus in om alsnog een overwinning te forceren, maar tien minuten voor tijd werd de schade voor regerend landskampioen nog groter. Fernandinho beging een overtreding op Sean Longstaff, waarna Matt Ritchie het lot van Manchester City vanaf de strafschopstip bezegelde.