Metro Exodus op release niet naar Steam

De pc-versie van Metro Exodus, het nieuwe deel uit de post-apocalyptische shooterfranchise van 4A Games, zal ten tijde van release alleen verschijnen via de Epic Games Launcher. Dit is het gevolg van een exclusiviteitsdeal tussen uitgevers Deep Silver en Epic Games waardoor het spel niet op Steam zal verschijnen zodra het uitkomt.

Het is een opmerkelijke stap omdat de game aanvankelijk wel te pre-orderen was op Steam. Deep Silver en 4A Games hebben aangegeven dat alle pre-orders die al via Steam geplaatst zijn gewoon op normale wijze uitgeleverd worden. Daarnaast duurt de exclusiviteitsdeal een jaar, dus vanaf 15 februari 2020 kan de game wel weer aangeschaft worden via Steam. We zagen hetzelfde overigens al wel eerder gebeuren dit jaar met The Division 2, die eveneens niet op Steam verschijnt maar alleen naar Epics Game Launcher en Ubisofts eigen uPlay komt. bij de nieuwe Metro zal er dus het eerste jaar helemaal geen keuze zijn.

Deep Silver-topman Klemens Kundratitz heeft verklaard dat de release via Epics gameplatform een 'game changer' is vanwege hun genereuze omzetvoorwaarden waardoor zij zelf als uitgever naar eigen zeggen meer kunnen investeren in het maken van content of de consument mee te laten profiteren van de besparingen. Vooralsnog zien alleen mensen uit de Verenigde Staten daar wat van terug; Metro Exodus releaset daar voor 50 in plaats van 60 dollar, maar wij mogen gewoon de volle pond van 60 euro aftikken zodra de game uit is. Op 15 februari verschijnt de horror/survival shooter voor PlayStation 4, Xbox One en pc.