Shorttracker Knegt ondergaat huidtransplantatie

Sjinkie Knegt heeft dinsdag in het brandwondencentrum in Groningen op beide benen een huidoperatie ondergaan. De shorttracker liep drie weken geleden ernstige brandwonden op bij het aansteken van de houtkachel in zijn woning.

Voor de operatie is eigen huid van Knegt gebruikt. Zoals het er nu naar uitziet zal het bij deze huidtransplantatie blijven. Deze stap was nodig voor een goed herstel.

“Ik ben blij dat de operatie goed is verlopen”, zegt Knegt. “Ik kijk uit naar een spoedig herstel. Ze verzorgen me hier uitstekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik mijn oude leven snel weer kan oppikken. Zo gauw het kan, ga ik werken aan mijn comeback op het ijs.”

Het herstel van de verwondingen verloopt naar wens. Knegt zal nu eerst van deze ingreep moeten herstellen. Naar verwachting moet hij nog enkele weken in het brandwondencentrum verblijven. Naar omstandigheden maakt hij het goed.

De talrijke blijken van medeleven, afkomstig uit heel het land, doen hem goed. Hij krijgt veel kaartjes van mensen die hem beterschap wensen. “Daar ben ik superblij mee”, zegt Knegt. “Het geeft me extra motivatie om hier weer bovenop te komen.”