'Badr Hari betrapt op doping'

Kickboksers Badr Hari en Hesdy Gerges zouden zijn betrapt op doping. Volgens Nieuwsuur zitten de twee flink in de problemen en hangt hen een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.

In de urine van de twee kickboksers zouden vorig jaar verboden middelen zijn aangetroffen. In maart stonden de twee tegenover elkaar, wat min of meer gezien werd als comeback van Hari, die een jaar of tien geleden tot de absolute wereldtop behoorde.

Sinds zijn gloriejaren bestaan de tegenstanders van Hari vooral uit zakenlui en justitie, terwijl hij eind 2016 verloor van Rico Verhoeven om vervolgens zeven maanden achter de tralies door te mogen brengen.

In maart vorig jaar keerde Hari terug tegen Gerges, waarbij hij met moeite won. Het was sindsdien wachten op een rematch met Verhoeven, waarvan het altijd maar de vraag was of het er nog van zou komen. Die kans lijkt nu weer een stukje kleiner, zeker als Hari geschorst wordt.

Zowel Hari als Gerges staan onder contract bij kickboksorganisatie Glory, welke nog niet op de kwestie heeft gereageerd. Overigens zou er nog een derde man betrapt zijn: de Kroaat Mladen Brestovac, die vorig jaar klappen kreeg van Verhoeven.