Schansspringer Kraft wint weer in Japan, eerste podium tiener Zajc

Schansspringer Stefan Kraft heeft in het Japanse Sapporo een World Cup-dubbelslag geslagen. Na de wedstrijd van zaterdag was de Oostenrijker ook zondag de beste op de olympische schans van 1972.

Kraft pakte in de eerste ronde al een kleine voorsprong op de pas 18-jarige Sloveen Timi Zajc, bezig aan het seizoen van zijn doorbraak. Piotr Zyla uit Polen volgde op plek drie, maar had al wel een aardige achterstand, net als de Duitser Stephan Leyhe.

Leyhe en Zyla vielen in de finaleronde wat tegen, terwijl thuisfavoriet en World Cup-leider Ryoyu Kobayashi van de achtste plek aan een opmars bezig was. Het bracht hem op de derde plek, want Zajc hield ondanks een matige sprong nét stand op plek twee - zijn eerste World Cup-podium - en Kraft vergrootte zijn voorsprong.

De vrouwen sprongen dit weekeinde in het Roemeense Rasnov. Daar ging de winst op zaterdag naar de Noorse Maren Lundby, die de Duitse Katharina Althaus versloeg. Althaus bleef de Japanse Sara Takanashi op haar beurt 0,1 punt voor.

Ook zondag was Lundby de beste, maar nu voor een andere Duitse. Carina Vogt sprong naar de tweede plek door een derde Duitse, Juliane Seyfarth, van zich af te houden.

Schansspringer Kraft wint weer in Japan (Pro Shots / Action Images)
Schansspringer Kraft wint weer in Japan (Pro Shots / Action Images)