Honderden jongeren slaags met de politie in Boxtel

In Boxtel zijn zaterdagavond honderden jongeren slaags geraakt met de politie. Omstreeks twee uur kregen twee groepen jongeren het met elkaar aan de stok, daarbij werd onder meer een rookbom gegooid. Toen de politie in actie kwam om de kemphanen uit elkaar te halen keerden beide groepen zich tegen de politie.

"Eén agent werd van achteren vastgegrepen en een ander kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Er werd gescholden, geduwd en met vuurwerk, blikjes en etenswaren gegooid", zegt de politie. Nadat de politie per megafoon had verzocht om het plein leeg te maken veegden politieagenten met getrokken wapenstok, met hulp van politiehonden en horecaportiers het plein leeg.

Een persoon werd aangehouden nadat hij een spiegel van een politievoertuig trapte. Maar de politie sluit niet uit dat op basis van videobeelden nog meer aanhoudingen worden verricht.

Waarnemend burgemeester Fons Naterop is woest: “Dit is onaanvaardbaar. Op basis van de uitkomsten van het politieonderzoek ga ik samen met de horeca-ondernemers en de politie kijken welke maatregelen we kunnen treffen voor de toekomst. In Boxtel moet je gewoon veilig kunnen uitgaan."

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat het flink uit de hand loopt in Boxtel. Afgelopen zomer was er ook al een massale vechtpartij in het uitgaansgebied. De burgemeester besloot toen om alle kroegen een uur eerder te sluiten.

Filmpjes van de incidenten zijn hier en hier te bekijken.