Zwaarbevochten zege voor Van der Poel in Hoogerheide

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Hoogerheide gewonnen. In een spannend duel versloeg hij de Belg Toon Aerts. Op de derde plaats eindigde Wout van Aert.

Door de gesmolten sneeuw en regen was het een modderig parcours geworden. Van der Poel en Aerts namen de leiding in de wedstrijd. Kort daarachter was het regerend wereldkampioen Van Aert. Na een kwartier wedstrijd reed Aerts weg bij de Nederlander. Ook Van Aert ging voorbij aan Van der Poel.

Halverwege de wedstrijd hervond Van der Poel zijn ritme en reed seconde voor seconde naar koploper Aerts. Na een krachtsinspanning kwam hij terug in het wiel van de Belgische kampioen. Van der Poel probeerde vervolgens Aerts een paar keer kwijt te spelen maar de Belg gaf niet op. Anderhalve ronde voor het einde moest hij zich toch gewonnen geven.

Voor winnaar Van der Poel was dit de 26e zege van het seizoen. Op de tweede plaats eindigde Aerts en de laatste podiumplaats was voor Van Aert. Door de tweede plaats verzekerde Aerts zich ten koste van Van Aert van de eindzege in de wereldbeker.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Wout van Aert (BEL)
4. Corne van Kessel (NED)
5. Gianni Vermeersch (BEL)
6. Joris Nieuwenhuis (NED)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Lars van der Haar (NED)
9. Francis Mourey (FRA)
10. Tom Meeusen (BEL)