Baanrenster Wild boekt weer World Cup-zege in Hong Kong

Tijdens de World Cup baanwielrennen in Hong Kong heeft Kirsten Wild weer een zege bij kunnen schrijven. De Nederlandse won een dag eerder met Amy Pieters al de koppelkoers, zondag was ze zelf de beste op het omnium.

Wereldkampioene Wild begon met winst op de scratch en een derde plek op de tempokoers, waarna ze ook de afvalkoers won. In de puntenkoers hield ze de enige concurrentes scherp in de gaten en sprintte ze wanneer nodig overtuigend mee, waardoor ze met 137 punten ruim de winst pakte. Laurie Berthon uit Frankrijk werd met 114 punten tweede, de Australische Alexandra Manley (112) wipte over de Italiaanse Letizia Paternoster naar de derde stek.

Pieters kwam zondag in actie op de scratch, maar met een dertiende stek kwam ze er niet aan te pas. De winst ging naar de Italiaanse Martina Fidanza, die Alex Martin-Wallace uit Australië en de Belgische Jolien D'Hoore in een spannende sprint klopte.

Roy Pieters, de broer van Amy, kwam er op de koppelkoers niet aan te pas. Samen met Yoeri Havik sprokkelde hij twee keer een puntje, goed voor plek elf. Thomas Sexton en Campbell Stewart uit Nieuw-Zeeland wonnen met 33 punten, vier meer dan de Australiërs Sam Welsford en Kelland O'Brien. Brons was met 21 punten voor de Fransen Benjamin Thomas en Florian Maitre.

Op de sprint werd Theo Bos in de kwartfinales uitgeschakeld door James Brister. De Australiër schopte het vervolgens tot de finale en verloor daarin na twee heats van landgenoot Thomas Clarke. Xu Chao uit China pakte ietwat verrassend het brons door de Fransman Quentin Caleyron met 2-0 te kloppen.

De World Cup-week werd voor de thuisfans op fraaie wijze afgesloten. Lee Wai Sze sprintte op de keirin naar een overtuigende zege, nadat ze ook de individuele sprint al won. Riyu Ohta uit Japan moest genoegen nemen met plek twee, Lee Hoi Yan Jessica maakte het Hong Kongse feestje compleet met plek drie.