Freestyleskiër Ruud wint X-Games-goud op big air, Kim pakt 5e goud in SuperPipe

Freestyleskiër Birk Ruud heeft in het Amerikaanse Aspen tijdens de X-Games het goud gewonnen op de big air. De 18-jarige Noor scoorde linksom 44 en rechtsom 45 punten, goed voor zijn winnende aantal van 89 punten. Alex Beaulieu-Marchand uit Canada pakte met 87 punten zilver, voor de Britse kampioen van 2017, James Woods (82 punten).

Voor de snowboarders stond bij zowel de mannen als de vrouwen de slopestyle op het programma en dat leverde bij de vrouwen goud op voor Zoi Sadowski-Synnott. De 17-jarige Australische pakte al zilver op de big air en met 91,00 punten kwam er slopestylegoud bij. De Amerikaanse Hailey Langland moest met 90,66 punten nét genoegen nemen met zilver, voor de 84,66 punten van de Finse Enni Rukajärvi.

Zoi Sadowski-Synnott wint goud op de slopestyle (Bron: YouTube)

Bij de mannen won de Canadees Mark McMorris voor de vijfde keer het goud op de slopestyle, naast ook al drie keer goud op de big air. Met zijn 96,00 punten was hij net te sterk voor de Fin Rene Rinnekangas (94,00), terwijl de Noor Mons Røisland met 91,33 punten het brons mee naar huis mocht nemen.

Mark McMorris wint goud op de slopestyle (Bron: YouTube)

Chloe Kim is een fenomeen in de SuperPipe en de nog altijd maar 18-jarige snowboardster maakte dat weer waar: ze won al voor de vijfde keer het goud, dit keer door de Spaanse Queralt Castellet met 84,00 punten te verslaan. Castellet had 80,00 punten, waarmee ze de Chinese Cai Xuetong (72,66) voor kon blijven.

Chloe Kim wint goud in de SuperPipe (Bron: YouTube)

Birk Ruud wint goud op de big air (Bron: YouTube)