Flinke valpartijen in skicrossfinales, Smith en Leman winnen

Skicrossers Brady Leman en Fanny Smith hebben een World Cup-zege bij mogen schrijven. In het Canadese Blue Mountain waren de twee de beste in de finales, die beiden even overschaduwd werden door een valpartij - gelukkig zonder noemenswaardige gevolgen.

In de mannenfinale werd vol gestreden tussen de Oostenrijker Johannes Rohrweck - jagend op zijn eerste zege - en thuisfavorier Leman. De Canadees kwam langszij, waarna Rohrweck aangetikt werd door de Zwitser Marc Bischofberger, met als gevolg dat beiden hard onderuit gingen.

Leman kon zo de winst pakken, Bastien Midol uit Frankrijk kwam vanaf geslagen positie nog naar de tweede stek. Rohrweck kwam als snelste overeind en werd derde, terwijl er nog een speciale vermelding is voor Reece Howden: de 20-jarige Canadees pakte bij zijn debuut op het hoogste niveau een knappe zevende plek.

Leman wint bij de mannen (Bron: YouTube)

De finale bij de vrouwen ging tussen Brittany Phelan en Marielle Thompson uit Canada, de Française Alizeé Baron en de Zwitserse Smith. Phelan ging in de slotfase hard onderuit, Thompson leek te winnen, maar werd toch nog gepasseerd door Smith. Zij boekte zo haar zeventiende zege, de vierde van het seizoen, voor Thompson en Baron.

Smith wint bij de vrouwen (Bron: YouTube)