Snowboarder Sobolev wint voor thuispubliek

Snowboarder Andrey Sobolev heeft in Moskou voor eigen publiek de World Cup-wedstrijd op de parallelslalom gewonnen. Het was de vijfde World Cup-zege voor de Rus.

Sobolev begon met zeges op de Oostenrijker Alexander Payer en de Chinees Bi Ye, waarna Arvid Auner uit Oostenrijk er in de halve finales aan moest geloven. In de eindstrijd wachtte Dario Caviezel uit Zwitserland, die de Italiaan Aaron March, de Bulgaar Radoslav Yankov en de Rus Maksim Rogozin klopte.

In een spannende finale bleek Sobolev tot vreugde van het publiek een maatje te groot. Rogozin klopte Auner met 0,02 seconden in de strijd om plek drie en pakte zo de eerste podiumplek uit zijn World Cup-loopbaan.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging de winst naar de Zwitserse Julie Zogg, de tweede uit haar carrière en de eerste sinds maart 2015. Zij plaatste zich via Gloria Kotnik (Slovenië), Selina Jörg (Duitsland) en Anastasia Kurochkina (Rusland) voor de finale. Daarin nam ze het op tegen Sabine Schöffmann (Oostenrijk), die won van Cheyenne Loch (Duitsland), Nicole Baumgartner (Zwitserland) en Maria Valova (Rusland).

Ook hier was de finale spannend, met Zogg als winnares met 0,16 seconden voorsprong. De Russische strijd om de derde plek werd na een val van Valova gewonnen door de 18-jarige Kurochkina, waarmee ze in haar vijfde World Cup-optreden al haar eerste podiumplaats pakte.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)