Bobsleester Meyers Taylor verslaat Duitse armada in St Moritz, De Bruin 11e

Op de enige natuurlijke bobsleebaan ter wereld, de legendarische Olympia Bobrun St Moritz-Celerina in Zwitserland, heeft bobsleester Elana Meyers Taylor haar eerste zege van het seizoen te pakken. Samen met remster Lauren Gibbs bleef de Amerikaanse een Duitse armada voor.

Meyers Taylor sloeg in de eerste run al een gaatje van 0,12 seconden naar de Duitse Stephanie Schneider en remster Lisa Sophie Gericke. Dat wist ze in de tweede run op indrukwekkende wijze uit te breiden: Schneider werd wel tweede, maar moest 0,60 seconden toegeven op het Amerikaanse duo.

Olympisch kampioene Mariama Jamanka moest het zonder topremster Annika Drazek doen en had met Franziska Bertels niet genoeg snelheid bij de start. Jamanka stuurde de slee nog wel naar een keurige derde plek op 0,76 seconden, voor de derde Duitse slee, met Anna Köhler en Lena Zelichowski erin.

Bij de mannen werd het in de tweemansbob een Duits 1-2'tje. Wereldkampioen Francesco Friedrich is het hele seizoen al niet te kloppen, letterlijk zelfs als je naar de tweemansbobs kijkt. Dit keer was hij de beste met remmer Alexander Schüller in de slee, zijn zesde zege in zes wedstrijden deze winter.
Achter Friedrich eindigde landgenoot Johannes Lochner op 0,40 seconden als tweede, met Christian Rasp achter zich.

De Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis werden op 0,51 seconden derde, voor de verrassende Zwitser Michael Vogt en diens remmer Sandro Michel. Voor de 21-jarige Vogt is het welgeteld zijn tweede seizoen als bobsleeër en in pas zijn vijfde World Cup pakte hij op 0,79 seconden al de vierde plek. Ivo de Bruin werd samen met Dennis Veenker elfde op 1,43 tellen.