Biatleet Bø ook voor Frans team onklopbaar, Wierer juicht voor thuispubliek

Biatleet Johannes Thingnes Bø is niet te kloppen. Tijdens de World Cup in het Italiaanse Antholz won de jonge Noor al de sprint, zaterdag was hij de beste op de achtervolging, zijn elfde zege in veertien wedstrijden dit seizoen.

Als winnaar van de sprint mocht Bø als eerste vertrekken en zijn landgenoot Erlend Bjøntegaard, die als tweede van start ging, viel door zes missers ver weg. Dat maakte de weg vrij voor een heel contingent aan Fransen, die zich onder meer door schietfouten van Arnd Peiffer en Simon Eder naar voren konden werken.

Antonin Guigonnat voerde het stel aan en kwam op meer dan een halve minuut van Bø als tweede over de streep. Quentin Fillon Maillet versloeg landgenoot Simon Desthieux in een mooie sprint op de derde plek, terwijl veelvoudig World Cup-kampioen Martin Fourcade nota bene de vierde Fransman werd, wat dan wel weer goed was voor plek vijf.

Bij de vrouwen ging de winnares van de sprint, de jonge Tsjechische Marketa Davidova, bij de eerste schietbeurt al drie keer de mist in en dus was het voor haar gelijk gedaan. Dorothea Wierer werkte zich gestaag naar voren en bij de derde schietbeurt sloeg ze toe: ze schoot samen met landgenote Lisa Vittozzi en beiden profiteerden van een misser van leidster Laura Dahlmeier.

De Duitse moest zo dik twintig tellen achter Wierer en Vittozzi aansluiten. De twee Italiaanse dames gingen bij de laatste schietbeurt één keer de fout in, waar Dahlmeier foutloos bleef, maar door haar razendsnelle schieten had Wierer alsnog zeven seconden voorsprong. De voorsprong hield ze keurig in stand en dus was de winst voor haar Süd-Tiroler thuispubliek een feit. Dahlmeier sprong nog weg bij Vittozzi en kwam als tweede over de streep, voor de tweede Italiaanse.