FOK! Wat een weer: code geel: windstoten

Vanavond is er een code geel van kracht, vanaf het begin van de avond komen er in het zuidwesten van het land zware windstoten voor. Landinwaarts van 75-90 km/uur, aan zee van 90-100 km/uur.

Het is bewolkt en buien trekken van zuidwest naar noordoost over het land, langs de westkust is daarbij ook onweer mogelijk. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger waarna in de avond een nieuw regengebied volgt. De temperatuur ligt aanvankelijk rond 7°C maar zal in de middag iets gaan dalen. De zuidwestelijke wind is overwegend matig, langs de kust (vrij) krachtig. Aan het einde van de ochtend wordt de wind west- tot noordwest en neemt in het westen toe naar vrij krachtig, aan zee krachtig. In de avond trekt de wind langs de zuidwestkust verder aan en wordt daar stormachtig. Bovendien kunnen daar dan zware windstoten voorkomen van 75-90 km/uur, vlak aan zee 90-100 km/uur. Boven land wordt de wind in het zuiden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Boven het noorden wordt de wind zwak tot matig uit een zuidwestelijke richting.

In de nacht naar maandag is het bewolkt en regenachtig, in de Limburgse heuvels kan ook natte sneeuw voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind draait overal naar noordwest en wordt boven land (vrij) krachtig, 5-6 Bft en langs de westkust en later ook op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Daarbij komen langs de kust dan ook windstoten voor tot ca. 80 km/uur.

Maandagochtend is het bewolkt en regent het nog af en toe. In de loop van de ochtend trekt de regen oostwaarts weg en klaart het van het westen uit op. De rest van de dag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en trekken er van het noordwesten nog enkele (winterse) buien over het land. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De noordwestelijke wind neemt geleidelijk af naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Amsterdam by night (Foto: DJMO)
Amsterdam by night (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!