Zeneli vertrekt bij Heerenveen en wil Cerny als opvolger

Arber Zeneli gaat sc Heerenveen verlaten voor Stade de Reims en de Friezen hopen zijn vervanger uit Amsterdam te kunnen halen. Het Algemeen Dagblad meldt zaterdagmiddag namelijk dat Heerenveen bij Ajax heeft geïnformeerd of er een mogelijkheid is om Václav Cerny op huurbasis over te nemen.

De 23-jarige Zeneli kreeg vrijdag al toestemming om af te reizen naar Frankrijk en te onderhandelen over een contract met Stade de Reims. Een dag later werd alles afgerond en vertrekt de aanvaller naar de Franse club. Met de verkoop van Zeneli dicht SC Heerenveen een groot deel van het miljoenentekort in de begroting over het huidige seizoen. De Friese club heeft eerder Dave Bulthuis zien vertrekken richting Zuid-Korea.

Heerenveen heeft aan Ajax gevraagd of het Cerny voor de rest van het seizoen kan huren. Volgens het AD heeft Ajax het voorstel in beraad heeft en in de komende dagen de knoop door zal hakken. De 21-jarige Cerny is na lang blessureleed inmiddels weer helemaal fit en moet voor zijn ontwikkeling eigenlijk wekelijks op niveau minuten kunnen maken. Door de stevige concurrentie bij de Amsterdammers komt hij niet in aanmerking voor een basisplaats bij Ajax.

Naast Cerny hoopt de Friese club ook de Deen Andreas Skovgaard aan de selectie toe te voegen. De 21-jarige verdediger zit nu zonder club nadat het contract van Skovgaard bij FC Nordsjaelland eind vorig jaar afliep. Daardoor hoeft Heerenveen alleen een opleidingsvergoeding betalen, waarover volgens VI al een akkoord is bereikt.