Uitblinkende Promes scoort en levert assist bij debuut Wöber

Sevilla heeft zaterdagmiddag geen fout gemaakt in de strijd om de bovenste plekken in LaLiga. De Andalusiërs wonnen in eigen huis met 5-0 van Levante.

Op basis van doelsaldo stijgt Sevilla over Real Madrid heen naar de derde plaats. De in de basis beginnende Quincy Promes nam de vijfde treffer van zijn ploeg voor zijn rekening, terwijl hij ook een assist leverde en een penalty versierde. De van Ajax overgenomen Maximilian Wöber mocht eveneens starten en maakte zodoende zijn debuut voor zijn nieuwe club.

Promes begon opnieuw als een soort offensief ingestelde vleugelverdediger aan de wedstrijd en zag hoe Ben Yedder al vroeg in de wedstrijd op doelman Oier Olazábal stuitte. De grootste kansen waren in de eerste helft vervolgens voor Sevilla en ook Wöber liet zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd. De beste mogelijkheid van het eerste bedrijf was echter voor Roque Mesa, maar hij zag zijn schot op slag van rust op de paal eindigen.

Na de onderbreking duurde het echter niet lang voordat de bal wel in het doel van de bezoekers lag. Een vlotte combinatie in het strafschopgebied van Levante leidde er uiteindelijk toe dat Ben Yedder uit kon halen en hij schoof de bal langs een kansloze Oier. Promes hoopte even erna op een strafschop na een duel aan de linkerkant, maar scheidsrechter Javier Alberola Rojas weigerde mee te werken aan de wens van de Oranje-international. Even daarna eiste Promes toch nog een hoofdrol op toen hij na een uitbraak over de rechterkant Silva met een perfecte voorzet in stelling bracht en de Portugees voor de 2-0 tekende.

Het verzet van Levante was daarna gebroken en met nog een kleine twintig minuten te gaan zette Franco Vázquez ook de 3-0 op het scorebord. Acht minuten later ging Promes opnieuw naar de grond in het strafschopgebied en deze keer werkte de scheidsrechter wel mee, waarna Pablo Sarabia vanaf elf meter de 4-0 binnen schoot. In de slotfase volgde na een overtreding op Mesa nog een strafschop en deze keer mocht Promes aanleggen. Zijn eerste inzet werd nog gestopt door Oier, maar in de rebound tekende hij alsnog voor zijn eerste goal in LaLiga. Sevilla kan door de ruime zege met vertrouwen toe werken naar de return in de kwartfinales van de Copa del Rey tegen Barcelona. Afgelopen week werd het in de heenwedstrijd al 2-0 voor de ploeg van trainer Pablo Machín.