Denemarken en Noorwegen naar finale WK handbal

Denemarken heeft zich ten koste van Frankrijk geplaatst voor de finale van het WK handbal. In Hamburg wonnen de Deense handballers met 38-30. Later op de avond plaatste ook Noorwegen zich voor de finale. De Noren versloegen gastland Duitsland met 31-25.

De wedstrijd tussen Denemarken en Frankrijk was er een tussen twee grootmachten. Denemarken werd in 2016 Olympisch kampioen en Frankrijk was winnaar van de afgelopen twee WK's. Op papier dus een strijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Toch kwamen de Fransen er vrijdag niet aan te pas. Denemarken stond de gehele wedstrijd op voorsprong. Bij rust was de stand 21-15. Ook in de tweede helft kon Frankrijk geen vuist maken. Mikkel Hansen was met twaalf doelpunten de grote man bij Denemarken.

In de tweede halve finale tussen Noorwegen en Duitsland nam het gastland een 3-1 voorsprong. Door slordig spel en een tijdstrraf aan Duitse zijde kantelde het spelbeeld in het voordeel van de Noren. Halverwege de eerste helft nam Noorwegen twee punten voorsprong en ging met 14-12 voorsprong de rust in. Ook in de tweede dertig minuten hadden de Noren het betere van het spel en behielden een kleine voorsprong. In de slotfase gooiden de Duitsers de handdoek in de ring en liep de tegenstander uit naar 31-25 winst.

De finale wordt zondag om 17.30 uur gespeeld in het Deense Herning.