Dolend Fenerbahçe blameert zich opnieuw in bekertoernooi

Fenerbahçe is uitgeschakeld in de beker van Turkije. Vooral de manier waarop is uiterst pijnlijk te noemen voor de Gele Kanaries. De ploeg van Ersun Yanal verloor donderdagavond met 0-1 van Umraniyespor, nadat de tweededivisionist een week geleden al met 1-0 had gewonnen in eigen huis. Zodoende gaat Umraniyespor naar de kwartfinale en blameert de dolende grootmacht zich opnieuw.

Vorige week deed Fenerbahçe zich tekort: de club miste in de eerste helft een aantal goede kansen en kreeg het deksel na rust op de neus door een doelpunt van Karahan Yasir Subasi. Voor eigen publiek oogde Fenerbahçe nog minder geïnspireerd dan in de uitwedstrijd. Net als vorige week kregen Sari Kanaryalar een rode kaart: toen moest Elif Elmas het veld ruimen, ditmaal was het Martin Skrtel.

De verdediger raakte zijn tegenstander halverwege de tweede helft met de elleboog en werd direct weggestuurd. Voor Umraniyespor lag er een mogelijkheid om opnieuw te winnen en dat gebeurde ook: de nummer zes van de tweede divisie besliste het tweeluik definitief in de 89ste minuut, dankzij een doelpunt van Leandrinho. Fenerbahçe, dat vijftiende staat in de Süper Lig, is alleen nog in de race om de Europa League.