FOK! Wat een weer: sneeuw, regen en duidelijk zachter

Hallo!  

Dat was toch best een aardig winterprikje. We hebben wel slechtere jaren gehad. Aan alles komt een eind, zo ook aan de eerste koudegolf van winter 2018/2019. Vandaag was in het oosten en noorden onder de bewolking nog steenkoud met maxima van -3 tot -4 graden. Ook in het midden bleef het vriezen, maar in het westen en zuidwesten liepen de temperaturen door een aanvoer van over zee op naar +3 graden. Daar scheen overigens ook de zon nog. Heel lokaal viel er een enkel winters buitje.

Vandaag nadert er een warmtefront. De bewolking wordt steeds dikker en in eerste instantie gaat het sneeuwen. Doordat de zachte lucht nu wel makkelijker doordringt, gaat de neerslag vrij rap over in regen. Veel problemen worden er niet verwacht. Na passage van het front wordt het langs de kust merkbaar zachter met +7 tot +8 graden. In het binnenland blijven de temperaturen iets achter met +3 tot +5 maar lopen uiteindelijk ook daar nog wat op. De wind draait uiteindelijk van zuid naar west en neemt toe naar matig tot (vrij) krachtig.

Het weekend staat in het teken van bewolking, regen en zacht weer. Niet veel aan dus. En daarna? Dat zien we dan wel weer.  

Tot ziens!  

Sneeuw bij Ste (Foto: Stephan5)
Dit mooie plaatje duurde helaas niet lang hier. Sneeuw te Haarlem. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!