Moslims vinden Allah op aloŽ vera lijken

We leven in een tijdperk waarin iedereen via social media binnen een paar muisklikken aan potentieel miljoenen lezers kan laten weten dat hij of zij of het zich enorm opwindt over een futiel dingetje. Inmiddels meldt zich een nieuwe groep gekwetsten; de moslims.

Deze doorgaans vredelievende, progressieve en tolerante groep gelovigen, beginnen zich opeens massaal te roeren over toiletpapier. Papier dat blijkbaar al jaren verkocht wordt door Marks & Spencer (M&S). In een video op Youtube meldt een gegriefde gelovige dat er tekst op het papier staat die ongehoord is en voor moslims enorm kwetsend.

"Beste kijkers, ik heb toiletpapier gekocht bij M&S en zoals je kan zien staat de naam Allah in het papier gedrukt. Ik roep dan ook alle broeders en zusters op om dit papier niet te kopen en om M&S in het geheel te boycotten", aldus de onbekend gebleven man.


Gekwetste moslim (Bron: Youtube)

Inmiddels hebben duizenden mensen een online petitie getekend waarin geëist wordt dat het tartende toiletpapier door M&S uit de handel gehaald wordt. Een woordvoerder van de retailgigant reageert met een keiharde middelvinger naar de klagers. "Het motief op het aloë vera toiletpapier, dat we al meer dan vijf jaar verkopen, is duidelijk van een aloë verablad. We hebben dit nader bekeken en bevestigd bij onze leveranciers."

Moslims met de Twitter-app op hun telefoon voelen zich echter toch moreel verplicht om hun gekwetste broeder van een andere moeder te steunen. Zelfs in Frankrijk ging een dame verhaal halen over de naam van hun droomman, zie video hieronder, zonder gewenst resultaat overigens.