Inbrekers op de vlucht laten spoor van vernieling achter

De politie heeft dinsdag twee mannen van 47 en 22 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in een sportwinkel aan de Katendrechtse Lagendijk in Rotterdam-Zuid. De aanhouding vond plaats na een achtervolging in Rotterdam-Zuid. De achtervolging was kort, maar had veel impact op de buurtbewoners: diverse auto's die in de buurt geparkeerd stonden zijn beschadigd. De politie is op zoek naar getuigen.

Agenten kregen een melding van een inbraak in een sportwinkel aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam-Zuid. De inbrekers dachten er tussenuit te knijpen, maar verschillende politievoertuigen zetten de achtervolging in. Toen de mannen dit doorkregen, gingen ze er via de Dorpsweg vandoor. De achtervolging eindigde aan De Quackstraat, eveneens in Charlois. De vluchtauto werd klemgezet door de politie waarna de twee Rotterdammers direct werden aangehouden.

Tijdens het vluchten botste de bestuurder op auto's die daar in de buurt geparkeerd stonden. Zeven voertuigen raakten dermate beschadigd dat deze door een bergingsbedrijf zijn weggetakeld.

Inbrekers op de vlucht laten spoor van vernieling achter (Foto: Politie.nl)
Inbrekers op de vlucht laten spoor van vernieling achter (Foto: Politie.nl)