Curlingteam plaatst zich voor finale om WK-ticket

De Nederlandse curlingmannen hebben in de laatste groepswedstrijd van het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap directe concurrent Nieuw-Zeeland met 9-2 verslagen. Door de winst is een plek bij de eerste 3 zeker en strijdt het team morgen om een startbewijs voor het WK.

Tegen het sterke Nieuw-Zeelandse team kwam de zege voor skip Jaap van Dorp en zijn mannen geen enkel moment in gevaar. Halverwege de wedstrijd stond er al 7-1 op het scorebord, waarna de Kiwi's nog één punt haalden en vervolgens met een dubbele score de genadeklap werd uitgedeeld.

Nieuw-Zeeland gaf na zeven ends op, waardoor Nederland verzekerd is van de play-offs om de twee tickets voor het wereldkampioenschap in Canada eind maart. De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt versloeg in het vorige groepsduel koploper Zuid-Korea. Afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd tussen Engeland en Zuid-Korea, eindigt het Nederlandse team op de tweede of derde plek in het klassement. Plek 2 betekent een finalewedstrijd tegen nummer 1 vanavond om 21:00 Nederlandse tijd. De winnaar van dat duel gaat naar het WK en de verliezer krijgt enkele uren later een herkansing tegen nummer 3 voor het tweede startbewijs.