Bejaard echtpaar gewond bij woningoverval

Gisteravond werd een ouder echtpaar van 80 en 81 jaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen overvallen door drie gemaskerde mannen. De politie is meteen een onderzoek gestart en zoekt getuigen van deze laffe woningoverval. Aan het einde van de middag drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen. Daarbij werden de twee bewoners mishandeld en bedreigd. De overvallers doorzochten de hele woning en gingen er met onder andere een pinpas vandoor. Het echtpaar raakte hierbij licht gewond.

Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek en agenten hielden een buurtonderzoek. Daarbij spraken ze met een getuige die een verdacht voertuig in de omgeving van de overval had gezien. Iets later op de avond werden de twee inzittenden van dit voertuig in Ens aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee mannen niks met de overval te maken hebben. Zij werden dezelfde avond weer vrijgelaten.

Een woordvoerder van de politie: "Uit eerste onderzoek blijkt dat er gisteravond rond 18.30 uur twee pinpogingen zijn gedaan met de gestolen bankpas bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Meeuwenweg in Kampen. Was u op dat tijdstip in de omgeving van deze pinautomaat? En heeft u drie mannen gezien die zich verdacht gedroegen? Of heeft u gisteren aan het einde van de middag/begin van de avond iets opvallends gezien in de omgeving van de woningoverval aan de Sint Nicolaasdijk? Misschien heeft u wel camera’s aan uw woning hangen die iets gefilmd kunnen hebben. Dan horen wij dat graag!"

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook het formulier op de website kan gebruikt worden om tips door te geven, hier kunnen ook beelden worden gedeeld met de politie.