Veldrijdster Vos wint in Pontchâteau en pakt eindzege in wereldbeker

Marianne Vos heeft in Pontchâteau de achtste ronde van de wereldbeker veldrijden gewonnen. Door de zege in Frankrijk is de renster van CCC-Liv zeker van eindwinst in de wereldbeker.

Bij afwezigheid van Sanne Cant was een plaats bij de eerste vier voldoende voor de eindwinst. Tot halverwege de wedstrijd reed een groep van een tiental vrouwen aan de leiding. Daarna was het Oranje boven: Vos, Denise Betsema en Maud Kaptheijns gingen in de aanval.

Ondanks dat Kaptheijns in de laatste weken duidelijk beter in vorm komt ging de strijd voor de winst tussen Vos en Betsema. In de laatste ronde versnelde Vos op de hellende strook voor de balken en sloeg meteen een gat en won haar vijfde wereldbekerwedstrijd dit seizoen. Ondanks de imposante carrière was dit voor Vos de eerste eindzege in de wereldbeker.

"Op televisie lijkt het niet zo, maar het ging goed omhoog op de strook voor de balkjes. Ik wist dat ik daar een paar meters kon nemen. Betsema heeft een snelle sprint, dus daar wou ik het zeker niet op laten aankomen", vertelt Vos aan Sporza. "De eindzege in de Wereldbeker is heel mooi, maar het doel was om het vandaag gewoon goed te doen in de wedstrijd. Ik ben blij dat dat gelukt is."

Uitslag
1. Marianne Vos (NED)
2. Denise Betsema (NED)
3. Maud Kaptheijns (NED)
4. Carmen Alvarado (NED)
5. Ellen Van Loy (BEL)
6. Maria Alice Arzuffi (ITA)
7. Annemarie Worst (NED)
8. Fleur Nagengast (NED)
9. Inge van der Heijden (NED)
10. Katherine Compton (USA)