Tsitsipas tikt titelverdediger Federer uit Australian Open, Nadal eenvoudig naar kwartfinales

De Griekse tennisser Stefanos Tsitsipas heeft voor een grote verrassing gezorgd door titelverdediger Roger Federer uit te schakelen op de Australian Open. De twintigjarige Griek was in vier sets te sterk voor 37-jarige Zwitser: 6-7 (11) 7-6 (6) 7-5 7-6 (5).

In de gehele wedstrijd waren beide tennissers aan elkaar gewaagd. Na een lange tiebreak in de eerste set wist Federer de eerste set te pakken. Tsitsipas won de tweede set in een tiebreak. De derde set ging ook naar de Griek nadat hij in de twaalfde game van de derde set de enigste break plaatste. Set vier moest ook een tiebreak de beslissing brengen en opnieuw trok Tsitsipas aan het langste eind.

In de kwartfinale speelt Tsitsipas in de kwartfinales tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut, die op zijn beurt won in vijf sets van Marin Cilic: 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4.

Rafael Nadal heeft met groot vertoon van macht de kwartfinales bereikt van de Australian Open. De Spanjaard liet in de vierde ronde de Tsjech Tomás Berdych kansloos: 6-0, 6-1, 7-6 (4). De Spanjaard en nummer twee van de wereld speelt zijn kwartfinale tegen Frances Tiafoe. De Amerikaan, die vandaag zijn 21ste verjaardag viert won in vier sets van Grigor Dimitrov: 7-5, 7-6 (6), 6-7 (1), 7-5