UFC: gewelddadig half minuutje is genoeg voor vernieuwde kampioensgordel

Slechts 32 seconden had vlieggewichtkampioen Henry Cejudo nodig om bantamgewichtkampioen TJ Dillashaw knockout te slaan. In de weliswaar dominante halve minuut wist Cejudo in dit kampioen-tegen-kampioengevecht toch nog op een controversiele manier te winnen.

Vanaf de eerste seconde was Cejudo enorm agressief en wist hij Dillashaw al snel op de grond te krijgen. Bij het opstaan schampte het been van Cejudo het hoofd van Dillashaw, maar het gevecht kon verder gaan. Een rechtervuist achter het oor van Dillashaw zorgde ervoor dat hij op de grond belandde en luidde het einde van het gevecht in. Cejudo ramde op het hoofd van Dillashaw en de scheidsrechter had genoeg gezien. Cejudo mocht zijn kampioensgordel houden en Dillashaw was kwaad.

Dillashaw en UFC-directeur Dana White waren pissig om de, volgens hen, te vroege interventie van de scheidsrechter. "Dit is gewoon klote", aldus de verliezer. "Ik ben zoveel beter dan ik nu heb kunnen laten zien, ik heb hier zo enorm hard voor gewerkt."

"Dit is een titelgevecht. Twee kampioenen tegen elkaar in een supergevecht. En dan ga je het zo beëindigen? Laat ze vechten!!", aldus White.

Dillashaw eindigde het interview met felicitaties aan de kampioen: "Gefeliciteerd Henry Cejudo, je hebt het fantastisch gedaan, maar je hebt dit gevecht niet gewonnen. Ik kan een nederlaag prima accepteren, maar vanavond heb ik niet verloren."


Alexander Hernandez vs Donald Cerrone - Fight of the Night
De jonge hond Hernandez tegen het oude baasje Cerrone vochten om de overwinning alsof hun leven er vanaf hing. Een spectaculair staand gevecht waarbij vier vuisten anderhalve ronde lang hun doel goed wisten te vinden.

Hernandez, het beweeglijk talent, begon furieus aan het gevecht en bestookte de bedaard afwachtende Cowboy met slagen en stoten. Toch was het Cerrone die langszaamaan het gevecht overnam en Hernandez vaker en vaker wist te raken. Het gezicht van Hernandez werd bloediger en bloediger en er moesten daarna nog twee ronde gevochten worden.

Toch wist Cerrone dát te voorkomen. De oude meester wist Hernandez met zijn vuisten, ellebogen en benen hard te raken en Hernandez wist even niet meer waar hij het moest zoeken. Helemaal toen een harde trap op zijn hoofd landde en Cerrone het daarna koel op de grond afmaakte en Hernandez zijn eerste verlies in de UFC bezorgde.

Volledig resultaat UFC Fight Night 143 en daarna nog wat hoogtepunten
Henry Cejudo verslaat TJ Dillashaw via TKO (stoten, ronde 1)
Allen Crowder verslaat Greg Hardy via disqualification (illegale knie, ronde 2)
Gregor Gillespie verslaat Yancy Medeiros via TKO (stoten, ronde 2)
Joseph Benavidez verslaat Dustin Ortiz na jurybesluit (29-28 x3)
Paige VanZant verslaat Rachael Ostovich na opgave (armklem, ronde 2)
Glover Teixeira verslaat Karl Roberson na opgave (armklem, ronde 1)
Donald Cerrone verslaat Alexander Hernandez via TKO (stoten, ronde 2)
Joanne Calderwood verslaat Ariane Lipski
 na jurybesluit (30-26 x2, 30-27)
Alonzo Menifield verslaat Vinicius Moreira via  TKO (ronde 1)
Cory Sandhagen verslaat Mario Bautista na opgave (armklem, ronde 1)
Dennis Bermudez verslaat Te Edwards na jurybesluit (30-26 x3)
Geoff Neal verslaat Belal Muhammad na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Chance Rencountre verslaat Kyle Stewart na opgave (verwurging, ronde 1)