Wegpiraat drukt politieauto van de weg tijdens achtervolging

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een 23-jarige man uit Nijmegen het wel heel erg bont gemaakt. Rond 23:15 uur reed hij op de Wijchenseweg in Nijmegen waar hij een stopteken kreeg van de politie, omdat hij hun al eerder was opgevallen door zijn rijgedrag. 

Hij besloot om ervandoor te gaan en reed via de A73 en N322 richting Druten. Hierbij werd hij achtervolgd door meerdere politieauto's. Bij een van de pogingen van de politie om voor de wegpiraat te komen drukte hij een dienstwagen van de weg af, die daarop in een slip raakte en in de berm tot stilstand kwam. Er raakte wonderwel niemand gewond zo meldt de politie. 

Eenmaal in Druten stopte de man ineens op de Heuvel en vluchtte te voet verder. Agenten gingen hem achterna, maar verloren hem uit het oog. Hoewel ze op verschillende plaatsen naar de man hebben gezocht is hij niet meer aangetroffen. De politie weet om wie het gaat. De wegpiraat kan dan ook een proces verbaal tegemoet zien voor onder meer rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging tot doodslag, niet voldoende afstand houden en het negeren van een stopteken. De auto is in beslag genomen.