Duitse schansspringers winnen bloedstollende strijd met Oostenrijk

De Duitse schansspringers hebben in het Poolse Zakopane een bloedstollende teamwedstrijd gewonnen. Oostenrijk werd verslagen met het kleinst mogelijke verschil: één tiende van een punt.

In de finaleronde hadden de Duitsers Karl Geiger, Markus Eisenbichler en David Siegel hun tweede sprong afgewerkt, net als Daniel Huber, Jan Hörl en Michael Hayböck namens Oostenrijk. De Duitsers hadden een kleine voorsprong van iets meer dan een punt, maar de Oostenrijkse slotspringer Stefan Kraft haalde stevig uit en zette Duitsland onder druk.

Stephan Leyhe moest die druk weerstaan en leek dat niet voor elkaar te krijgen...tot de scores binnen kwamen rollen, waaruit bleek dat de Duitsers met 0,1 punt verschil de winst pakten. Polen werd voor eigen publiek derde door de Sloveense ploeg te verslaan, Noorwegen eindigde slechts als achtste, doordat Johann André Forfang in de finaleronde gediskwalificeerd werd.

De vrouwen kwamen dit weekeinde in het Japanse Zao in actie. Op vrijdag won de Oostenrijkse veterane Daniela Iraschko-Stolz daar een spannende wedstrijd, door thuisfavoriete Sara Takanashi met 1,7 punten te verslaan. Katharina Althaus uit Duitsland werd op precies twee punten derde.

Zondag was de Noorse Maren Lundby de beste, zoals ze vorig jaar zo vaak was. Dit keer klopte ze haar jonge landgenote Anna Odine Strøm, die haar eerste podiumplek pakte op 1,3 punten achterstand. Carina Vogt uit Duitsland werd met 3,5 punten achterstand derde.

De landenwedstrijd werd gewonnen door Duitsland. Juliane Seyfarth, Ramona Straub, Vogt en Althaus waren een klasse beter dan Oostenrijk, terwijl Japan op flinke afstand derde werd.