Dubbel 1-2'tje Duitse bobsleeërs in Innsbruck

Tijdens de World Cup bobsleeën in het Oostenrijkse Innsbruck-Igls hebben de Duitsers zaterdag een dubbel 1-2'tje gepakt. Zowel bij de vrouwen als in de tweemansbobs stond er geen maat op de gele glijbolides.

Francesco Friedrich domineert het hele seizoen al en met remmer Thorsten Margis boekte hij weer eens een zege. Het duo was in beide runs de snelste, waardoor ze Johannes Lochner en remmer Florian Bauer - tweede in beide runs - met 0,15 seconden naar plek twee verwezen. De Let Oskars Kibermanis stuurde zijn met Matiss Miknis gevulde slee op 0,34 seconden naar plek drie, Ivo de Bruin en Janko Franjic stegen in de tweede run van de negentiende naar de vijftiende stek.

Bij de vrouwen ging de Amerikaanse Elana Meyers Taylor met Sylvia Hoffmann aan de leiding na één run, hoewel de verschillen op de Duitse sleeën van Mariama Jamanka/Kira Lipperheide (+0,05) en Stephanie Schneider/Ann-Christin Strack (+0,06) klein waren. Te klein, zo bleek, want beide Duitse duo's gingen voorbij aan de Amerikaanse slee. Schneider won, Jamanka werd op 0,11 seconden tweede en Meyers Taylor pakte op 0,17 seconden de derde plek.