Zoon Michael Schumacher opgenomen in talentenprogramma Ferrari

Mick Schumacher is toegevoegd aan de Ferrari Driver Academy. De 19-jarige coureur is de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher.

De jonge Duitser maakte in 2015 zijn debuut in de autosport. Uitkomend voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing werd hij tiende in het Duitse Formule 4-kampioenschap. Afgelopen seizoen behaalde hij zijn grootste succes door kampioen te worden in het Europese Formule 3-kampioenschap. Komend seizoen maakt Schumacher de overstap naar de Formule 2.

"Ik ken Mick al vanaf zijn geboorte, dus dat we hem bij Ferrari verwelkomen heeft voor mij absoluut een speciale, emotionele betekenis", vertelt Mattia Binotto, de nieuwe teambaas van het Ferrari F1-team. "Maar we hebben hem gekozen om zijn talent en zijn menselijke en professionele vaardigheden, waarmee hij zich ondanks zijn jonge leeftijd al weet te onderscheiden."

Michael Schumacher reed elf seizoenen voor de Italiaanse fabrikant. “Het mag duidelijk zijn dat Ferrari sinds mijn geboorde al een belangrijke plek heeft in mijn hart en in de harten van de rest van mijn familie”, vertelt Mick Schumacher. "Ook op persoonlijk vlak ben ik dus opgetogen over deze kans."