Halep voorkomt 'Sister Act' op Australian Open

Simona Halep is doorgedrongen tot de vierde ronde van de Australian Open. De Roemeense nummer één van de wereld won in twee korte sets van Venus Williams: 6,2, 6-3. Ze speelt in de volgende ronde tegen de andere Williams, Serena.

Halep had het in het begin van het toernooi moeilijk. Twee keer moest er een driesetter aan te pas komen, maar tegen de oudste van de Williams-zusjes was de Roemeense wel scherp. In minder dan tachtig minuten stond de 6-2, 6-3 op het scorebord.

Halep speelt nu dus tegen Serena. De Amerikaanse kende geen enkele genade met de Oekraïense Dayana Yastremska; het werd 6-2 en 6-1.

Ook Naomi Osaka wist zich te plaatsen voor de vierde ronde bij het dames enkelspel. De nummer vier van de wereld, winnaar van het laatste grandslamtoernooi, was dicht bij de uitschakeling. Nadat de Japanse de eerste set had verloren tegen Hsieh Su-wei keek Osaka in de tweede set tegen een 4-1 achterstand aan, maar ze won vijf games op rij en pakte dus alsnog de set. In de beslissende set nam Osaka al snel een voorsprong en gaf deze niet meer af. Osaka speelt nu tegen de Letse Anastasija Sevastova. De nummer twaalf van de wereld won van de Chinese Qiang Wang met 6-3 en 6-3.

De Oekraïense Elina Svitolina was in drie sets te sterk voor de Chinese Zhang Shuai: 4-6, 6-4 en 7-5. De nummer zes van de plaatsingslijst speelt in de vierde ronde tegen de Amerikaanse Madison Keys, die in twee sets afrekende met de Belgische Elise Mertens: 6-3 en 6-2.

Karolina Pliskova heeft zich geplaatst voor de vierde ronde in Melbourne. De als zevende geplaatste Tsjechische was in drie sets te sterk voor de Italiaanse Camila Giorgi. Het werd 6-4, 3-6, 6-2.